L’Espai de Defensa de Drets Montse Bertran, és un espai d’acompanyament en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat quan aquests es troben en perill o bé es veuen vulnerats. A diferència d’un servei jurídic, oferim informació i acompanyament en els processos on els drets de les persones es veuen vulnerats en àmbits com poden ser: accessibilitat, autonomia personal, educació, treball, serveis socials, salut o el dret a la participació en l'oci, cultura i/o l'esport.

Les funcions que desenvolupem són:
  • Oferir informació, orientació i acompanyament per a l'empoderament a les persones amb discapacitat i les seves famílies, davant situacions de vulneració dels drets.
  • Incidir en les polítiques públiques locals i autonòmiques, per a promoure i defensar l'exercici dels drets de les persones amb discapacitat.
  • Difondre, entre la societat en general, les situacions de vulneració dels drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies.
  • Establir xarxes de col·laboració amb altres entitats públiques i/o privades per a la promoció de la defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

Altrament, i des de l’Espai de Defensa dels Drets, pretenem col·laborar amb altres iniciatives de Catalunya i de d'àmbit estatal per tal de donar visibilitat, conscienciar i promoure l’eradicació de les vulneracions dels drets a les persones amb discapacitat de Lleida

Aquest projecte compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya.
 

Has patit alguna vulneració dels teus drets com a ciutadà? Necessites orientació per saber el que pots fer? Contacta’ns!

 
Responsable: ASSOCIACIÓ DE PARAPLÈGICS I DISCAPACITATS FÍSICS DE LLEIDA (ASPID)
Finalitat: Acompanyament en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat quan aquests es troben en perill o bé es veuen vulnerats. Així com per tenir-lo informat dels nostres serveis i novetats.
Legitimació: Interès legítim i consentiment de l'interessat/da.
Destinataris: Prestadors de serveis o col·laboradors
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: dpd@aspid.cat
Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de dades al nostre text de la Política de privadesa (podeu llegir en la part de sota d'aquesta pàgina web).


 

En record a la nostra companya Montse Bertran Renaches

Montse Bertran qui fou presidenta de la nostra entitat, va tenir una trajectòria de més de 20 anys en la nostra associació. Com activista des de diferents càrrecs, va afavorir la defensa dels drets de les persones amb discapacitat en àmbits tan essencials com l’accessibilitat, l’autonomia personal i/io el treball.

En homenatge i en el seu record, l’Espai de Defensa dels Drets Montse Bertran té la voluntat de continuar la seva tasca i divulgar-la.

Montse #SempreAmbTu