ASPID en l’any 2005 va ser pionera entre les organitzacions socials catalanes en aprovar el primer Codi Ètic de l’organització, i constituir el Comitè Ètic d’ASPID.
 
"L’entitat ha treballat per a implementar un model d’ètica dins l’organització que estigui present en tota l’activitat corporativa i assistencial de l’entitat, amb la finalitat de consolidar els valors que ens orienten i ens guien en la nostra tasca social i d’acord amb la nostra missió i objectius fundacionals."
   
Codi ètic d’ASPID – Comitè d’Ètica

L’any 2020 l’Assemblea General de Socis/es de l’entitat va aprovar la revisió del nou Codi ètic de l’organització, en el que es defineixen els nostres principis ètics. Aquests ens orienten  en la nostra pràctica assistencial i en el funcionament intern corporatiu, i estan presents en tota l’organització:

                                  


El Comitè Ètic d’ASPID és un òrgan de decisió i arbitratge, privat i independent, encarregat de resoldre els escrits, contenciosos, conflictes i qualsevol altre acte elevat a l’esmentat Comitè que vetlla pel compliment dels principis i criteris d'ètica de l’Associació ASPID.


Espai Reflexió Ètica

És l'espai consultiu de caràcter multidisciplinari per a l’anàlisi, formació i assessorament sobre qüestions ètiques, estant al servei de tota la comunitat que forma part de l’entitat (persones associades, usuaris/es dels serveis, voluntaris/es, professionals i familiars) per tal de contribuir en la millora de la qualitat assistencial.

Les funcions:
  • Fomentar la formació i la reflexió ètica en la intervenció professional de l’organització.
  • Analitzar i revisar els protocols assistencials de l’entitat des d’una perspectiva ètica.
  • Ajudar a analitzar casos, assessorar i facilitar mitjançant el mètode deliberatiu interdisciplinari la presa de decisions en situacions de conflicte ètic entre les persones implicades en l’àmbit assistencial de l’organització.
 
Fes la teva consulta a l'Espai de Reflexió Ética:
 
Responsable: ASSOCIACIÓ DE PARAPLÈGICS I DISCAPACITATS FÍSICS DE LLEIDA (ASPID)
Finalitat: Mantenir una relació amb l'Usuari i enviar el butlletí de notícies.
Legitimació: Interès legítim i consentiment de l'interessat/da.
Destinataris: Prestadors de serveis o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: dpd@aspid.cat
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat (podeu llegir en la part de sota d'aquesta pàgina web).