Orientació professional

 Ofertes

 Emprenedoria

 


Orientació Professional

El nostre model es fonamenta en el desenvolupament competencial, l’ atenció centrada en la persona i es serveix d’ eines i recursos de coaching, per facilitar l’ afrontament del canvi, autoconeixement i un procés d’ aproximació a la feina des del propi projecte vital o full de ruta.


Des de els Serveis d’Orientació e Intermediació d’ Aspid, oferim programes d’orientació professional que tenen per objectiu definir un itinerari d'inserció personalitzat, per a capacitar i afavorir la incorporació  i el manteniment de la ocupació de persones en situació de vulnerabilitat social al mercat de treball.

S’ofereix una bateria d’actuacions individuals i grupals per facilitar la presa de decisions i l’afrontament dels canvis que fan referència a la professió, la formació o el projecte de vida laboral.

L’acció orientadora té la funció de facilitar un procés d’aprenentatge d’identificació, traspàs i experimentació de competències de cada persona; així com la confrontació i adequació amb les competències que demana el mercat de treball per a cada ocupació.

El desenvolupament d’un projecte professional és un procés de canvi dinàmic, implica identificar necessitats, contrastar situacions, fer balanç entre oportunitats, desitjos i possibilitats, decidir entre alternatives, experimentar, identificar i transferir competències, avaluar resultats, etc. L’assessorament individual i grupal són els elements mitjançant els quals s’articula la construcció del projecte professional.

A qui ens dirigim?

Persones amb discapacitat reconeguda a partir d’un 33% per l’ICASS i/o Incapacitat Laboral Permanent que estiguin en edat de treballar aturats/des. 

Persones inscrites a l’atur, que necessiten un reciclatge en la recerca de feina i/o orientació laboral.


Què oferim i com?

Acollida
 
 • Anàlisi necessitats
 • Diagnòstic de la ocupabilitat
 • Establiment Pla de treball

Orientació
 
 • Millora d'ocupabilitat
 • Formacio Ocupacional
 • Tallers de cerca activa de feina
 • Pràctiques empresa
 • Cerca activa d'ocupació

Intermediació
 
 • Assessorament perfil competencial
 • Intermediació a ofertes
 • Acomanyament inicial usuari/a i empresa

Mediació entre el futur treballador/a i l’empresa: 
 
 • Identificació de les pròpies capacitats = Què se fer?
 • Formació i millora de les habilitats i coneixements = Què puc millorar?
 • Balanç amb els perfils demandats per les empreses = Què tinc i que em demanen?
 • Relació amb el teixit empresarial del territori (gestió d’ofertes i persones candidates)

Establint un pla de millora individualitzat per identificar el propi capital competencial, conèixer el mercat de treball, conèixer el context laboral i la tipologia d’empreses on poden treballar les persones amb discapacitat.

Millorant les competències d’accés a l’ocupació: recerca de feina a través de les TIC, identificant les eines i els canals de recerca de feina i com enfrontar-nos a un procés de selecció.

Vols més informació sobre els serveis d’orientació? Contacta’ns i respondrem els teus dubtes!

Contacta'ns


 
OfertesVols més informació sobre els serveis d’intermediació? Contacta’ns i respondrem els teus dubtes!

Contacta'ns


 
EmprenedoriaEl Departament d’Emprenedoria d’Aspid, en el marc del Programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa” , té com a objectiu assessorar de forma gratuïta a totes aquelles persones que optin per crear el seu propi negoci per motivació o com alternativa a la contractació per compte aliena.

Assessorem i acompanyem als emprenedors/es en el procés de creació de la seva pròpia empresa, com a forma de poder desenvolupar-se  professionalment  i podent consolidar la seva activitat econòmica integrant bones pràctiques de responsabilitat social empresarial.

Vols més informació sobre els serveis d’emperendoria? Contacta’ns i respondrem els teus dubtes!

Contacta'ns


Els programes destacats:

SIOAS, Orientació especialitzada i intermediació laboral per a  persones amb Discapacitat.
Treball amb Suport, Acompanyament a la inserció per promocionar l'accés i manteniment al mercat de treball de les persones amb Gran Discapacitat.
XOPO:  Orientació professional per a persones parades en recerca de treball en col·laboració amb les Oficines de Treball de la Generalitat.
Agència de Col·locació de Aspid; Intermediació laboral per a persones parades i en recerca de treball.
Marmi: Acompanyament i suport a la inserció per a persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania.
 Aspid-Incorpora: Inclusió social i laboral de les persones més vulnerables i selecció de candidats/es per a les empreses de la província.
Centre Formatiu ASPID: Formació a mesura per a les empreses, capacitació ocupacional per a persones parades en situació de vulnerabilitat social.
Emprenedoria de Aspid: t'ajudem a aterrar la teva idea de negoci, assessorament tècnic i financer i acompanyament fins a la consolidació.

"No es tracta de com et cridi,
 si no a què respons tu.
 Però si no saps qui ets, 
qualsevol pot posar-te un nom. 
I si qualsevol pot posar-te un nom, 
llavors respondràs a qualsevol cosa.
Proverbi Africà."