Els canvis socials produïts en les últimes dècades han donat pas a noves necessitats socials que són presents en diferents àmbits i col·lectius de la nostra societat. Davant d'aquesta realitat, és indispensable repensar els tradicionals mètodes amb els quals s'abordaven aquests problemes socials, i evolucionar-los o substituir-los per eines innovadores que s'adaptin a aquest nou paradigma social.

PROGRAMA:

08: 45h. Recollida d'acreditacions

09: 00h: Inauguració de la Jornada

09: 30h: Conferència principal "L'acció comunitària com a eina per a la transformació social davant els nous reptes socials".
A càrrec del Sr. Ernesto Morales Morales, treballador social i sociòleg. Doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social. Investigador i formador a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de l'Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador de l'Escola de l'IGOP.
Modera: Sr. Xavier Pelegrí Viaña. Professor de Treball Social a la Universitat de Lleida (UdL).
 
10: 30h: Càpsula 1: "Co-creació d'aliances i treball en xarxa"
A càrrec del Sr. Enric Canet Capeta, Director Relacions Ciutadanes al Casal dels Infants.
Modera: Sr. Josep Giralt Lladanosa, Vicepresident de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i Vicepresident de la Federació ECOM Catalunya.

11: 15h: Pausa - Cafè
11: 45h: Càpsula 2: "Disseny de projectes innovadors: construir comunitat des dels recursos de l'entorn"
A càrrec del Sr. Carles Alsinet Mora, Professor de Psicologia Social de la UdL. Director de la Càtedra d'Innovació Social. Consultor Social i expert en models d'atenció a les persones.
Modera: Sra. M. Luisa Conejos Ara, Cap de Servei de Programes Sectorials del Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Lleida.

12: 30h: Càpsula 3. "Eines en noves tecnologies per a la Transformació social"
A càrrec del Sr. Jordi Serratosa Carbonell, Coordinador de m4Social, projecte de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que vol liderar la transformació digital de les entitats del Tercer Sector, així com incidir en la generació d'un ecosistema d'innovació en l'àmbit social.
Modera: Representant de la Coordinadora d'ONG i altres moviments solidaris de Lleida

13: 15h: Tertúlia i conclusions
Tertúlia amb tots els ponents de la Jornada i conclusions finals.
Modera: Sr. Xavier Pelegrí Viaña, Professor de Treball Social a la Universitat de Lleida (UdL).
 
14: 00h: Cloenda

 
Formulari d'inscripció: