Orientació professional

 Ofertes

 Emprenedoria

 


Orientació Professional

El nostre model es fonamenta en el desenvolupament competencial, l’ atenció centrada en la persona i es serveix d’ eines i recursos de coaching, per facilitar l’ afrontament del canvi, autoconeixement i un procés d’ aproximació a la feina des del propi projecte vital o full de ruta.


Des de els Serveis d’Orientació e Intermediació d’ Aspid, oferim programes d’orientació professional que tenen per objectiu definir un itinerari d'inserció personalitzat, per a capacitar i afavorir la incorporació  i el manteniment de la ocupació de persones en situació de vulnerabilitat social al mercat de treball.

S’ofereix una bateria d’actuacions individuals i grupals per facilitar la presa de decisions i l’afrontament dels canvis que fan referència a la professió, la formació o el projecte de vida laboral.

L’acció orientadora té la funció de facilitar un procés d’aprenentatge d’identificació, traspàs i experimentació de competències de cada persona; així com la confrontació i adequació amb les competències que demana el mercat de treball per a cada ocupació.

El desenvolupament d’un projecte professional és un procés de canvi dinàmic, implica identificar necessitats, contrastar situacions, fer balanç entre oportunitats, desitjos i possibilitats, decidir entre alternatives, experimentar, identificar i transferir competències, avaluar resultats, etc. L’assessorament individual i grupal són els elements mitjançant els quals s’articula la construcció del projecte professional.

A qui ens dirigim?

Persones amb discapacitat reconeguda a partir d’un 33% per l’ICASS i/o Incapacitat Laboral Permanent que estiguin en edat de treballar aturats/des. 

Persones inscrites a l’atur, que necessiten un reciclatge en la recerca de feina i/o orientació laboral.


Què oferim i com?

Acollida
 
 • Anàlisi necessitats
 • Diagnòstic de la ocupabilitat
 • Establiment Pla de treball

Orientació
 
 • Millora d'ocupabilitat
 • Formacio Ocupacional
 • Tallers de cerca activa de feina
 • Pràctiques empresa
 • Cerca activa d'ocupació

Intermediació
 
 • Assessorament perfil competencial
 • Intermediació a ofertes
 • Acomanyament inicial usuari/a i empresa

Mediació entre el futur treballador/a i l’empresa: 
 
 • Identificació de les pròpies capacitats = Què se fer?
 • Formació i millora de les habilitats i coneixements = Què puc millorar?
 • Balanç amb els perfils demandats per les empreses = Què tinc i que em demanen?
 • Relació amb el teixit empresarial del territori (gestió d’ofertes i persones candidates)

Establint un pla de millora individualitzat per identificar el propi capital competencial, conèixer el mercat de treball, conèixer el context laboral i la tipologia d’empreses on poden treballar les persones amb discapacitat.

Millorant les competències d’accés a l’ocupació: recerca de feina a través de les TIC, identificant les eines i els canals de recerca de feina i com enfrontar-nos a un procés de selecció.

Vols més informació sobre els serveis d’orientació? Contacta’ns i respondrem els teus dubtes!

Contacta'ns


 
Ofertes

En aquest apartat pots consultar les ofertes de feina que ASPID està gestionant.

Veure ofertes

 
EmprenedoriaEl Departament d’Emprenedoria d’Aspid, en el marc del Programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa” , té com a objectiu assessorar de forma gratuïta a totes aquelles persones que optin per crear el seu propi negoci per motivació o com alternativa a la contractació per compte aliena.

Assessorem i acompanyem als emprenedors/es en el procés de creació de la seva pròpia empresa, com a forma de poder desenvolupar-se  professionalment  i podent consolidar la seva activitat econòmica integrant bones pràctiques de responsabilitat social empresarial.

Vols més informació sobre els serveis d’emperendoria? Contacta’ns i respondrem els teus dubtes!

Contacta'ns


Els programes destacats:SIOAS, Orientació especialitzada i intermediació laboral per a  persones amb Discapacitat.