Organitzada pel Grup de Dany Cerebral Sobrevingut, ha comptat amb 140 assistents.

L’Espai Orfeó (C/ Sant Martí 60-62) va acollir el passat 29 de març, la VIII Vetllada Poètica, organitzada pel Grup de Dany Cerebral Sobrevingut d’ASPID amb l’objectiu de reivindicar les capacitats d’aquestes persones i alhora sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes sobre la realitat del col·lectiu.
 
Durant l’acte, van haver-hi lectures de poemes i fragments literaris a càrrec de persones destacades en l'àmbit cultural de les terres lleidatanes. Hi van participar membres de Rapsodes del Segre i Jordi Garcia, rapsoda de Down Lleida, amb interpretacions musicals a càrrec de Som Gospel Lleida i Núria Melé, flautista, així com interpretacions de dansa a càrrec de Lleida Swing i Dancescape, entre d’altres actuacions artístiques.

La iniciativa ha volgut reivindicar la capacitat de resolució de problemes a través de processos mentals alternatius (l’anomenat “pensament lateral” o “pensament divergent”). Aquest concepte representa tots aquells camins mentals alternatius que no estem acostumats a utilitzar. Segons aquest pensament, la majoria de la gent només tendeix a veure una manera de resoldre un problema, fent servir la lògica, quan en realitat hi pot haver diverses maneres de resoldre'l que no són visibles a simple vista. Aquest concepte està lligat a la creativitat i la imaginació, capacitats que les persones que han patit un Dany Cerebral Sobrevingut i que conviuen amb les seqüeles, sovint posen en funcionament per fer les activitats de la vida diària, canviant així la manera en què ho feien abans del dany i substituint-la per una altra de més enginyosa.

L’acte ha tingut lloc dins el marc de programació del Consell Participatiu de l’Orfeó Lleidatà, de la Fundació Orfeó Lleidat, i està enmarcat dins dels actes del 25è aniversari d'ASPID i dins el programa CRAPVI d'ASPID finançat per el Depart. Treball, Afers Socials i Famílies a càrrec dels ajuts de l'IRPF 0,7%.

Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració