ASPID crea un banc solidari d'ajudes tècniques per a l'autonomia personal
El projecte dóna resposta a una demanda del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o  dependència

Recullen i recuperen productes com cadires de rodes, caminadors o llits per cedir-los com a préstec solidari a persones que els necessitin 


ASPID posarà en marxa un Banc Solidari de Productes de Suport per a l’Autonomia Personal que té l’objectiu de recollir, recuperar i cedir en règim de préstec solidari material ortopèdic a totes aquelles persones amb problemes d’autonomia personal que el necessitin. Aquest material inclourà productes de suport i ajudes tècniques usades com són cadires de rodes, caminadors, grues, llits articulats i altres equipaments tècnics.

A partir de la creació d’un servei basat en el model circular sostenible basat en la reutilització i el retorn al mercat de material aprofitable, el projecte vol facilitar l’autonomia personal de les persones amb dependència sota concepte de préstec o lloguer social.

La filosofia del projecte, que segueix els principis del respecte al medi ambient, és allargar la vida del producte, donar resposta a una demanda no coberta a la ciutat de Lleida i comarca, fomentar el consum col·laboratiu en la cessió i préstec de productes, i aportar benestar i una millora de la qualitat de vida a les persones amb dependència.

Així doncs, la iniciativa de reutilització de material ortopèdic per a l’autonomia personal de persones en situació de dependència combina dos beneficis bàsics, l’atenció a les persones i la sostenibilitat, ja que la reutilització suposa un benefici per al medi ambient.

El projecte es posarà en marxa amb el suport de l'Agencia Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya. 
 
Servei de premsa ASPID: tel. 973 22 15 96
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració