Les entitats socials catalanes perjudicades pel govern espanyol en el repartiment del 0,7% de l’IRPF finalitats socials
L’executiu central, torna a perjudicar les entitats socials catalanes i les persones que són ateses a través de projectes de lluita contra la pobresa i les desigualtats finançats per l’IRPF. Per quart any consecutiu, rebran 31 milions d’euros i 0 euros dels 14 milions extres de la recaptació total a l’Estat. Catalunya queda fora del repartiment de la recaptació extra junt amb Castella i Lleó, Galícia i Madrid.

L’únic increment que hi ha és del 0,9% (gairebé 284.000 €), que equival a l’augment de la inflació i que s’aplica a totes les CCAA.

La Taula havia demanat reiteradament un canvi del model de repartiment perquè era injust amb Catalunya. Aquest any s’ha modificat, però denuncia que continua perjudicant les entitats socials catalanes.

El Tercer Sector Social català reclama que totes les CCAA entrin en el repartiment dels increments de la recaptació, que els indicadors per a aquesta distribució siguin territorialitzats, que es reforci el pes dels indicadors referents a la realitat social i es rebaixi el dels criteris geogràfics i que s’inclogui com a nou indicador el percentatge de persones que marquen la casella solidària i més transparència.

En l’última convocatòria de subvencions via IRPF, es van finançar més de 700 projectes d’entitats socials catalanes.

LA TAULA DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració